پیشگفتار مؤلف
آنگاه که مسلم بن عقیل میتوانست در یک اقدام غافلگیرانه ( تروریستی )، ابن زیاد را در خانهی هانی بن عروه، از پای درآورد با توجه به اصول و آموزههای دین مبین اسلام از این کار صرفنظر نمود تا رفتار وی سرمشقی باشد برای آزادی خواهان عالم. هرچند رفتار انسانی در جنگ، مورد سفارش اسلام بوده است، اما حفاظت از منافع مادی و معنوی فرد و اجتماع نیز در آموزههای دستوری قرآن مورد توجه بوده و بر آن تاکید شده است. از آن میان میتوان به آیات قرآن که به شکل انذار وارد شده و نوعی جنگ روانی را مدّ نظر قرار داده است، اشار نمود.
هدف از تهیه دستورالعمل مدیریت بحران در حوادث هستهای، برنامهریزی اولیه و طراحی مناسب تاسیسات مربوط به آن است. هدف از این نوشتار، ایجاد آمادگی دربرابر حوادث مختلف هستهای اعم از تعمدی و یا غیر عمد بوده که درنهایت جلوگیری از تجاوز و حمله احتمالی دشمنان شناخته شده و ناشناخته به حریم امت و جامعه اسلامی را باعث خواهد شد.
برای فائق آمدن بر مشکلات مراکز هستهای یک سری از عوامل نقش اساسی را خواهد داشت که بر اساس آن، منفعت ملی که هدف اساسی و تعیین کننده نهایی است، راهنمای تصمیم گیری قرار خواهد گرفت. به رغم اینکه سیاست، دنیایی تنیده شده از پنهان کاری را دربرابر مدیران مراکز هستهای به تصویر میکشد، لکن درفضایی چنین مهآلود و دنیایی که نیستها هست و هستها نیست جلوه میکند جز به هدایت سایه و روشن اطلاعات، گامی به پیش نهادن ممکن نمیگردد.
بنابراین کتاب حاضر بدون درنظر گرفتن مسائل سیاسی و یا تجاوزگرانه، صرفاً از نظر علمی، اطلاعات و توصیههایی را به منظور بهداشت رادیولوژیکی و موارد ایمنی مربوط به حوادث هستهای در اختیار شما قرار داده است. این حوادث چه تعمدی باشد و چه در نتیجه قصور در طراحی و یا در اثر خطای انسانی صورت گرفته باشد، پیامدهای ناگواری را به همراه خواهد داشت. بنابراین متن حاضر بر اساس ارزیابی شرایط بحرانی، تهیه توصیههای مربوط به پیامدهای آنی و طولانی مدت حوادث رادیولوژیکی، ارتباطات و موارد مدیریتی آن در شرایط مختلف بروز حادثه، تهیه شده است. همچنین سعی شده است تا در این کتاب در خصوص توصیههای آموزشی، راهنماییهایی برای پرتوگیری داخلی و خارجی از جمله رفع آلودگی و پاکسازی آورده شود.
مهندس رضا بدریان
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور